Jaka lodówka do pokoju hotelowego?
Pokój hotelowy powinien być wyposażony w sprzęty przydatne gościom podczas krótszego i dłuższego pobytu. Wyposażenie pokoju wpływa na wygodę i zadowolenie gości, dlatego warto zapewnić im odpowiedni standard. Dobrze widzianym udogodnieniem w pokoju hotelowym jest aneks kuchenny. Wiele osób lubi zacząć dzień od śniadania i kawy lub woli samodzielnie przygotowane posiłki. Takim gościom trzeba zapewnić miejsce do gotowania oraz możliwość przechowywania produktów spożywczych i napojów. Lodówka to niestandardowy, ale bardzo praktyczny element wyposażenia pokoju hotelowego, który goście na pewno docenią.
Jakie urządzenie chłodzące wybrać?
W pokoju hotelowym goście spędzają z reguły krótszy czas, dlatego lodówka nie powinna mieć zbyt dużych rozmiarów. Model jednodrzwiowy będzie wystarczający, można też zdecydować się na urządzenie podblatowe, które będzie pełnić rolę dodatkowej powierzchni do przechowywania lub blat roboczy. Lodówka umieszczona pod blatem pozwala zaoszczędzić miejsce, a przy tym „nie rzuca się w oczy”, nie odbierając wnętrzu jego wypoczynkowego charakteru.
Lodówka w pokoju hotelowym, poza kompaktowymi rozmiarami, powinna mieć także dodatkowe cechy. Dobrą inwestycją jest model energooszczędny, łatwy do rozmrażania (na przykład mający funkcję automatycznego rozmrażania), wyposażony w oświetlenie wewnętrzne. Lodówka w pokoju w hotelu powinna też działać cicho. Dodatkową funkcją, którą pełni urządzenie chłodzące jest rola minibaru – warto kupić model, w którym goście wygodnie przechowają napoje.