Co to jest kombiwar?

Szybko, zdrowo i smacznie - kombiwar to wielofunkcyjne urządzenie kuchenne, które ułatwia przyrządzanie potraw. Można w nim gotować na parze, smażyć, może również pełnić funkcję piekarnika. Kombiwar to żaroodporna misa z pokrywą, grzałką oraz wentylatorem, w której do przygotowywania dań wykorzystuje strumień gorącego powietrza.

Gotowanie, pieczenie, grillowanie i nie tylko

Kombiwar posiada wiele przydatnych funkcji. Na specjalnej tacce możemy gotować na parze. Urządzenie daje także możliwość odgrzewania potraw bez użycia tłuszczu, a także grillowania. Kombiwar może również zastąpić piekarnik. Możemy w nim piec nie tylko ciasta, ale również na przykład mięsa i zapiekanki, za jego pomocą usmażymy również wiele potraw, ugotujemy jajka oraz zrobimy grzanki. Urządzenie posiada także funkcję termoobiegu, która umożliwia szybkie rozmrażanie.

Piekarnik, kuchenka, toster, grill, kuchenka mikrofalowa i nie tylko - kombiwar to urządzenie praktyczne i uniwersalne. Ma również inne zalety. Umożliwia szybkie gotowanie, polecany jest także osobom na diecie oraz prowadzącym zdrowy styl życia. Pozwala również zaoszczędzić miejsce oraz pieniądze, ponieważ koszt urządzenia jest stosunkowo niewysoki.

Jak wybrać kombiwar dla siebie?

Przed zakupem urządzenia nie musimy zwracać dużej uwagi na moc, ponieważ różnica pomiędzy dostępnymi modelami nie jest pod tym względem znaczna. Ważna jest natomiast pojemność urządzenia, a także zakres temperatur. O ile maksymalna temperatura jest taka sama jak w elektrycznym piekarniku, to minimalna temperatura różni się w zależności od modelu.

Kombiwary mogą posiadać dodatkowe akcesoria, które mogą być dołączone do urządzenia lub dokupione, na przykład ruszt grillowy, tacka do smażenia lub gotowania na parze lub pierścień zwiększający pojemność misy.